Ekonomičeskij mechanizm NTP v rynočnych uslovijach. - Nikitin, S.
Vplyv konkurencie na urýchľovanie vedeckotechnického pokroku vo vyspelej trhovej ekonomike. Cenová konkurencia a necenové formy konkurencie. Úloha štátu v stimulovaní rozvoja vedy. Organizácia a riadenie vedy formou kontraktného programovo-cieľového financovania. Príčiny vysokej koncentrácie priemyselného výskumu do veľkých spoločností.