Sovremennyje problemy zanjatosti. - Kotljar, A.
Rozdiely ekonomickej podstaty nezamestnanosti v západných štátoch a v Rusku. Dlhodobá (viac ako 12 mesiacov) a štruktúrna nezamestnanosť (na základe vedeckotechnických zmien). Vplyv konverzie vojenskej ekonomiky na nezamestnanosť. Určovanie stupňa racionálnosti zamestnanosti.