Daňové zatížení v Rakousku. - Plachký, M.
Spoločnosti s ručením obmedzeným a účastinné spoločnosti platia v súčasnosti v Rakúsku daň zo zisku vo výške 30 perc., okrem toho však platia ešte živnostenskú daň a daň z majetku. Príklad výpočtu odvádzania týchto daní do štátneho rozpočtu a zostatku zisku po odvode daní. Charakteristika zdaňovania podnikateľov ako fyzických osôb, daní zamestnancov a dane z pridanej hodnoty. Zdanenie v Rakúsku nie je výhodnejšie ako v ČSFR.