O funkcjonowaniu banków w Polsce. - Piontek, D.
Kritika činnosti poľských bánk, konkrétne nedostatky. Návrh zmien: treba začať s oddlžením ekonomiky, viesť aktívnu politiku verejného dlhu. Obnova úverovania a spotrebiteľského trhu, rozšírenie ľahko prístupných krátkodobých úverov so stálou úrokovou mierou pre podnikateľov, demonopolizácia bankového systému.