retrospective on Bretton Woods reveals strenghts and weaknesses. - Bradley, P.J
Rekapitulácia výsledkov Svetového menového systému (vznikol v Bretton Woods v r. 1944) na konferencii vo Washingtone pod záštitou Národného úradu pre ekonomický výskum (NBER). Cieľ: preskúmať a uplatniť prvky systému, ktorý pôsobil v najstabilnejšom období svetovej ekonomiky v tomto storočí. Budovatelia systému usilovali o skombinovanie výhody klasického zlatého štandardu (stabilita menových kurzov) s výhodami pohyblivých kurzov (možnosť nezávislej politiky plnej zamestnanosti v jednotlivých štátoch). Tézy referátov.