K širokomu federativnomu soobščestvu: pročnyj simbioz Vostoka i Zapada Jevropy. - Pinder, J.
Problematika federalizácie inštitucionálnych štruktúr ES a príťažlivosti ES pre krajiny strednej a východnej Európy. Otázky ekonomickej a technickej pomoci postsocialistickým krajinám s cieľom uľahčiť im prechod k trhovým ekonomikám a pluralitnej demokracii a v konečnom dôsledku umožniť ich integráciu do rozširujúcej sa zóny "Európskeho ekonomického priestoru".