MAER - Mezinárodní asociace ekonomického rozvoje. - Polevoj, V.M
Politické a ekonomické zmeny v bývalých krajinách RVHP umožňujú nastúpiť cestu vytvárania trhových štruktúr, reštrukturalizovať hospodárske vzťahy vo vzájomnej spolupráci. Je potrebné zamedziť rozpad podnikov, ktoré sú učelné a výhodné z hľadiska širších ekonomických celkov. V septembri 1991 vznikla Medzinárodná asociácia ekonomického rozvoja (MAER) za účasti východoeurópskych krajín, SSSR, USA, Talianska, SRN a Izraela. Cieľom MAER je vytváranie spoločného trhu podnikateľských subjektov a príslušnej infraštruktúry.