Razvitije sotrudničestva Vostok-Zapad v 90-je gody. Točka zrenija promyšlennikov. - An'jelli, U.
Problémy so vstupom západného kapitálu na východné trhy v oblasti legislatívy a štruktúry ekonomických inštitúcií a absencie infraštruktúry trhovej ekonomiky. Orientácia a hlavné smery strategickej pomoci východným krajinám. Potreba mobilizácie zdrojov ES a západných súkromných firiem.