Výrazné změny pojišťovnictví v ČSFR. - Ježdík, J.
Nevyhnutnosť prechodu poistenia v ČSFR na európsky spôsob. Poistenie má slúžiť podnikateľským subjektom ako obrana pred rizikom. Vymedzenie základných predpokladov plnenia tejto úlohy. Vysvetlenie štyroch hlavných druhov poistenia: poistenie pre prípad požiaru a živelných skôd, pre prípad prerušenia prevádzky v dôsledku živelnej udalosti, poistenie pre prípad škôd z krádeží, lúpeži a lúpežných prepadnutí. Poistenie, ktoré ponúka Česká poisťovňa.