Ekologija i resursosbereženije: naši problemy i zarubežnyj opyt. - Gel'vanovskij, M.
Narastanie potrieb a zvyšovanie výroby je spojené s čoraz intenzívnejším využívaním obmedzených prírodných zdrojov. Nedocenenie významu úspor zdrojov v ZSSR ako jedna z hlavných príčin veľmi nepriaznivej ekologickej situácie. Charakteristika globálnych ekologických problémov sveta a ciest ich riešenia. Trhové nástroje a štátne riadenie ako súčasti mechanizmu dosahovania úspor.