Production monitoring enhances SPC. - Umscheid, T.E
Popis prepojeného monitorovacieho systému so snímaním údajov na jednotlivých výrobných zariadeniach u firmy produkujúcej výrobky z plastov. Systém umožňuje okamžité štatistické riadenie procesu za použitia procesorov na zhromaždenie údajov priamo zo vstrekovacích lisov a ručných kalibrátorov na meranie hotových výrobkov. Údaje z výroby a z riadenia procesu sa spracúvajú v reálnom čase a prenášajú na videomonitor pri každom stroji. Popis prevádzky a výhody.