<The> international quality study. - Bemowski, K.
Predbežné výsledky zo zistení medzinárodnej štúdie o akosti predloženej na Fóre akosti VII 1.10.1991 v New Yorku. Základom štúdie bol prieskum 500 organizácií z automobilového priemyslu, bankovníctva, počítačovej elektroniky a zdravotníctva. Podľa výsledkov štúdie sa má vykonať inventarizácia metód akosti a majú sa vytipovať najúčinnejšie z nich. Zistenia o podieli pracovníkov participujúcich na akosti, odmeňovaní vedúcich kádrov podľa akosti, nástrojoch uspokojovania zákazníka, plánovaní akosti.