Počátky univerzitní statistiky u nás. Věnováno 250. výročí narození J.A. Rieggera. - Závodský, Prokop
História českej štatistiky ako vednej disciplíny. Európska univerzitná štatistika od XVIII. storočia. Tereziánsko-jozefínske reformy a štatistika. Vyučovanie štatistiky na školách a práce J.A. Rieggera a jeho školy. Ďalšie smery rozvoja našej štatistiky.