Postup čs. státní statistiky na cestě do Evropy. - Jílek, I.J
Analýza predrevolučnej štatistiky. Osvojovanie medzinárodných noriem. Zrkadlenie javov a procesov. Proces štatistického skúmania. Zvláštnosti štatistiky tranzitívneho štátu. Zverejňovanie štatistických informácií. Technické vybavenie štatistických úradov.