Pozícia štátu a hospodárskych organizácií pri reštrukturovaní hospodárstva. - Hajdučíková, T.
V transformačnom procese sa ťažisko riadenia reštrukturalizácie ekonomiky presúva z priamych nástrojov na nepriame - na ceny, nástroje menovej a finančnej politiky a na nástroje finančného hospodárenia podnikateľských subjektov. Charakteristika ekonomickej situácie a podpory podnikateľsky nádejných zámerov. Impulzy podporovania investičnej činnosti. Brzdiace faktory aktivizovania inovačnej a investičnej činnosti.