Význam teorie všeobecné rovnováhy pro transformaci centrálně plánovaných ekonomik. - Hahn, F.
Skúmanie otázky, či jedinou voľbou je prechod od prikazovacej ekonomiky k ekonomike úplného laissez-faire. Prehľad tej najúplnejšej trhovej ekonomiky. Vysvetlenie teórie všeobecnej rovnováhy a popis medzier v tejto teórii. Poukázanie na oblasti, v ktorých by získavanie statkov nemalo byť ponechané výlučne trhu. Spochybnenie možnosti, že trh ponechaný sám na seba bude poskytovať adekvátnu koordináciu. Úloha vlády pri prechode na trhovú ekonomiku.