Chudé domácnosti v 80. letech z regionálního hlediska. - Hiršl, M.
Obsah pojmu "chudobná domácnosť" a "sociálne minimum". Výrazné zmenšenie diferenciácie priemerných čistých príjmov na člena domácnosti podľa krajov v 70. a 80. rokoch. Podiel osôb a podiel detí pod hladinou sociálneho minima. Zvýšenie rozdielov v miere chudoby medzi dôchodcami v českých a slovenských krajoch. Zvyšovanie vplyvu regionálneho faktoru v problematike chudoby po liberalizácii cien.