Platy manažerů v evropských zemích. Jiný kraj, jiný plat, jiné daně.
Výsledky prieskumu parížskej poradenskej firmy HAY a časopisu Capital k platom manažérov v európskych krajinách. Pre základ výskumu bol vybraný ženatý manažér s dvomi deťmi a porovnávali sa štyri vedúce miesta: vedúci skupiny, vedúci oddelenia, hlavný vedúci a vedúci odboru. Východiskom bola metodika používaná pri prieskumoch OECD a reprezentatívny spotrebný kôš v USA. Brali sa do úvahy rozdiely v zdanení a čisté zárobky podľa kúpnej sily.