Niekoľko postrehov k nezamestnanosti a spotrebe na Slovensku. - Pilková, J.
Skúmanie problematiky nezamestnanosti a jej dopadu na spotrebiteľa a na štátny rozpočet. Rast nezamestnanosti znamená ročný nárast požiadaviek na štátny rozpočet: zvýšenie výdavkov na vyplácanie podpôr a zníženie príjmov plynúcich z daní z miezd a z odvodov z miezd podnikov. Princípy, ktoré by sa mali rešpektovať pri hospodárení s rozpočtovými prostriedkami v sociálnej sfére.