Zajištění v nezaměstnanosti ve světě a u nás. - Kociánová, H.
Porovnanie systému čs. zabezpečenia proti nezamestnanosti s niektorými západoeurópskymi systémami. V západoeurópskych krajinách toto zabezpečenie spočíva takmer výhradne na základe povinného alebo dobrovoľného poistenia, je čerpané z týchto prostriedkov a len v malej časti zo štátneho rozpočtu. Poistenie v nezamestnanosti, nároky na dávky v nezamestnanosti a pomoc v nezamestnanosti, ktorá nastupuje po skončení nároku na dávky z poistenia v nezamestnanosti.