Transformácia podniku.
Zmenu štátneho podniku na podnik obecný charakterizuje zákon SNR č. 138/1991 Zb., o majetku obcí. Zákony, ktoré treba využiť pri transformácii podniku. Prípady, kedy časti štátneho podniku, niektoré prevádzkové jednotky, sa vydražia v rámci malej privatizácie. Vymazanie štátneho podniku z obchodného registra a zápis obecného podniku do tohto registra.