Príjmová základňa obcí. Zásady zabezpečenia rozpočtového hospodárenia obcí SR v roku 1992. - Gábor, L.
Systém financovania hospodárstva miest a obcí pre r. 1992 prechádza oproti r. 1991 určitými zmenami. Je budovaný na samosprávnych princípoch, na základe ktorých sa úhrada potrieb obce zabezpečuje v zásade vlastnými finančnými zdrojmi. Štruktúra vlastných príjmov obcí a neinvestičných výdavkov vynakladaných na výkon samosprávnych funkcií.