Kardinal'naja reforma sistemy nalogoobloženija v RSFSR. - Voronin, Ju
Daňová sústava sa musí pružne prispôsobovať zmenám v reprodukčnom procese, rezultovať do zvyšovania sociálnej ochrany občanov a aktivizácie výroby, reštrukturalizácie a rozvoja podnikavosti. Hlavné princípy novej daňovej sústavy: stimulácia trhových vzťahov, komplexnosť, zrozumiteľnosť pre platiteľov daní, spravodlivosť zdanenia, prísne rozdelenie daní medzi spoločenstvo, republiky, oblasti, mestá.