Niektoré poznatky z daňového systému v USA. - Kereš, L.
Daňové zákonodarstvo ako základný pilier amerického daňovníctva. Trojúrovňový daňový systém a rozpočtové určenie príjmov. Legálne a nelegálne daňové úniky. Dve metódy účtovania nákladov a výnosov: v momente pohybu peňazí a v momente vzniku. Americký dôchodkový zákonník obsahuje všetky daňové zákony. Štyri druhy subjektov: jednotlivec, spoločnosti, splnomocnenci, trusty.