Vývoj a zhodnotenie účtovníctva podnikov a spoločnosti v nadväznosti na vývoj československej daňovej sústavy. 1. - Masaryk, A.
Nutnosť vypracovať nové daňové zákony a predpisy, ktoré budú zharmonizované s opatreniami Európskych spoločenstiev, ale zároveň budú vychádzať z vlastných skúseností a tradícií. Článok prináša prehľad týchto skúseností a tradícií. Táto prvá časť sa venuje obdobiu 1918-1927.