Účtování daně ze zisku (z příjmů). - Schroll, R.
Rôzne prístupy k poňatiu dane zo zisku. Vymedzenie základných pojmov: zdaniteľný zisk, daňová strata, daňový náklad, daňová úspora, rezervovaná daň. Stále a dočasné rozdiely medzi daňovým a účtovným prístupom. Metódy účtovania a vykazovania dane zo zisku. Závery z hľadiska praxe v ČSFR.