Obligace.
Cenné papiere majú rôzne dlhú pohyblivosť na trhu: sú to buď papiere dlhodobé (napr. obligácie, účastiny), alebo krátkodobé (zmenky, depozitné certifikáty). Za posledné dva roky vydali podniky viac ako 250 emisií podnikových obligácií, z nich je asi 100 obchodovateľných. Na dočasnom sekundárnom trhu cenných papierov v ČSFR sa obchoduje so 4 emisiami. Popis spôsobu obchodovania.