Sestavení portfolia.
Odpoveď na otázku, ako zvoliť optimálne portfolio v kupónovej privatizácii. Optimálne rozmiestenie investičných kupónov do privatizovaných účastinných spoločností naráža na informačné bariéry. Najlepšia cesta k voľbe optimálneho portfolia je komparácia a triedenie informácií o podniku z hľadiska dosiahnutej rentability, produktivity práce, finančnej stability a trendov týchto indikátorov a vstupu zahraničného kapitálu.