Vingt ans de croissance industrielle. - Demotes-Mainard, M.
Francúzsky priemysel prežil za posledných 20 rokov hlboké zmeny. Dva ropné šoky a jeden protišok prenikli do štruktúry premien. Po 10 rokoch krízy, po ktorej nasledovalo ozdravenie, predstavuje tento priemysel na konci 80. rokov modernizovaný profil s novým dynamizmom. Stratil 1 mln zamestnancov, nestačí držať krok so svetovým rastom a vykazuje deficit vo vývoze.