K právní úpravě ochrany hospodářské soutěže. 1. - Marek, K.
Systém právnej ochrany hospodárskej súťaže v ČSFR má dva doplňujúce sa subsystémy. Prvý je zameraný na ochranu proti obmedzovaniu hospodárskej súťaže a druhý na ochranu proti nekalej súťaži. Ochrana proti obmedzovaniu hospodárskej súťaže je od 1.3.1991 zabezpečená zákonom č. 63/1991 Zb., o ochrane hospodárskej súťaže. Výklad zákonom vymedzených troch foriem nedovoleného obmedzovania súťaže - kartelových dohôd, dohôd o fúziách alebo zlučovaní podnikov a zneužitia monopolného alebo dominantného postavenia na trhu.