Způsobí první vlaštovka jaro? Československý podnik investuje v USA.
Informácia o založení firmy KERAMETAL USA, Inc. dňa 16.1.1992 v Pittsburghu (Ohio, USA). Firma vznikla tak, že bratislavský Kerametal po dôkladnej príprave kúpil americkú firmu American Carbon and Metal Corporation. Cieľom firmy je dokorán otvoriť dvere na americký trh čs. hutníckym výrobkom a materiálom.