Vznik obchodní společnosti z pohledu živnostenského zákona.
Jednou z najdôležitejších požiadaviek pri založení a vzniku obchodnej spoločnosti, je získanie preukazu živnostenského či iného podnikateľského oprávnenia, bez ktorého je nemožný zápis do obchodného registra. Charakteristika postupu podľa živnostenského zákona.