F&E-Verhalten und Gewinnentwicklung im dynamischen Wettbewerb. <Ein> Beitrag zur Chaos-Theorie. - Stadler, M.
Analýza výskytu cyklických a chaotických javov v nelineárnom modeli schumpeteriánskej konkurencie s diskrétnym časom. Náklady a vývoj zisku firiem sú endogénne parametre, ovplyvnené niektorými exogénnymi parametrami. Hodnoty niektorých parametrov podliehajú inovačným cyklom.