O cenách ve zdravotnictví. Ceny veřejných statků. 8. - Šíp, E.
Osma časť seriálu obsahuje problematiku cien liečiv, zdravotníckych výrobkov a zdravotnej starostlivosti. Charakteristika súčasnej distribúcie liečiv a regulácie ich cien. V cieľovom stave sa predpokladá plné vlastnícke oddelenie výrobcov, jednotnej siete zdravotnej starostlivosti a distribútorov s tým, že štát si udrží regulačnú pôsobnosť len v oblasti jednotnej siete. Popis súčasnej zdravotnej a kúpeľnej starostlivosti a budúcej úhrady lekárskych výkonov a financovania lekárskej a kúpeľnej starostlivosti.