Multimeters: the test and measurement workhorses of the workplace. - Wolfmeyer, S.
Možnosti použitia multimetrov, merajúcich najmä ohmy, prúd a volty striedavého a jednosmerného prúdu. Sú kompaktné, nezávislé na pevnom zdroji, merajú viac elektrických parametrov. Analógové volt-ohm-milliammetre (VOM) a digitálne multimetre (DMM). Charakteristika VOM a DMM, ich výhody a sféra použitia.