Počet pracovníkov podriadených jednému vedúcemu v podniku. - Sedlák, Mikuláš
V literatúre sa počet pracovníkov podriadených jednému vedúcemu pomenúva najčastejšie ako rozpätie riadenia, kontroly, rozpätie ovládania, šírka riadenia, interval riadenia a pod. Charakteristika tzv. úzkeho a širokého rozpätia riadenia. Empirický a analytický prístup k určovaniu optimálneho počtu podriadených. Vymedzenie najčastejšie uvádzaných faktorov podmieňujúcich počet podriadených jednému vedúcemu.