Hodnocení (oceňování) podniků při přímém jednání o prodeji, fúzi, podílu a účasti - vztah k účetním informacím. - Schroll, R.
Rozdiel medzi hodnotením a oceňovaním podnikov. Prehľad informácií, potrebných pre hodnotenie. Hodnotenie, vychádzajúce z aktív podniku a hodnotenie, vychádzajúce z tokových veličín. Dividendy, zisk a peňažné toky. Prehľad najdôležitejších zásad hodnotenia.