<The> Roepke lecture in economic geography. Recycling urban systems and metropolitan areas: a geographical agenda for the 1990s and beyond. - Bourne, L.S
Problematika adaptácie metropolitných oblastí a celých mestských systémov na globálnu ekonomickú reštrukturalizáciu, etnokultúrne zmeny na znečistené životné prostredie a ekologickú degradáciu. Dimenzie týchto problémov a kritika súčasných teórií, procesov a praxe rozvoja miest. Nutnosť vzniku nových mestských foriem. Príklad kanadského Toronta.