Inégalité, exclusion et injustice. - Foucauld, J.-B
Sú nerovnosť a vylúčenie tej istej povahy? Vylúčenie ako krajná forma nerovnosti. Aktuálnosť spravodlivosti. Úvaha o jej princípoch. Tri koncepcie. Povinný odber sociálnej vzorky. Nový model produktivity. Aká rovnosť má šance? Pri probléme nerovnosti bezprávia treba postupovať v rámci ES. Štúdia "Nerovnosť 90". Treba vypočuť aj vylúčených a začať verejnú akciu. (Epargne et finance 1991, č. 5).