Sociální tržní hospodářství v SRN. 2. - Clapham, R.
Druhá a záverečná časť prednášky Ronalda Claphama, prednesenej na konferencii usporiadanej Nadáciou K. Adenaura v Prahe. Stabilita meny ako ďalší rozhodujúci predpoklad fungovania sociálno-trhového hospodárstva. Riešenie systému sociálneho zabezpečenia a sociálneho vyrovnávania. Princíp sociálneho štátu. Korektúra trhových výsledkov. Systém konformnej hospodárskej politiky. Sociálno-trhové hospodárstvo ako otvorený systém.