Good governance, democracy and development paradigms. - Repnik, H.P
Pokus o definíciu a rozbor atribútov "dobrej vlády", ktorá sa stáva ústredným pojmom medzinárodných rokovaní o rozvoji a spolupráci. Aké meradlá použiť pri hodnotení spôsobu vlády a aké sú jeho vzťahy k rozvoju, účasti na politickom živote a demokracii. Posúdenie dopadu hodnotenia kvality vlády danej krajiny zo strany poskytovateľov pomoci na bilaterálnej a mnohostrannej základni. Kritériá pre poskytnutie pomoci krajinám.