Ronald H. Coase prix Nobel d'économie 1991: Aux frontieres de l'économie et du droit. 1. - Endres, A.
Autor je nositeľom Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 1991. Objasnil obchodné náklady a ekonomické práva pre štruktúru inštitúcií a pre fungovanie hospodárskeho systému. Vonjašie výkony a optimum. Finančný postup alebo merkantilizácia práva životného prostredia. Téza o efektívnosti a ťažkosti s ňou spojené. Platnosť tézy o nepremennosti. (Wirtschaftsdienst, nov. 1991).