Obstojí jen nejrychlejší. - Jirásek, J.
V súčasnosti sa začnú krajiny deliť na rýchle a pomalé. Rýchla ekonomika produkuje bohatstvo, pomalá vlečie za sebou chudobu. Niet väčšieho nebezpečia ako stagnácia. Zdrojom závratnej rýchlosti a zrýchľovania sú vedomosti, poznanie, znalosti. Charakteristika oblastí podnikania, v ktorých rýchlosť nadobúda rozhodujúcu úlohu.