Sociální tržní hospodářství v SRN. 1. - Clapham, R.
Sociálno trhové hospodárstvo je ekonomický poriadok, ktorý spája ekonomickú slobodu so sociálnou istotou a spravodlivosťou. Myšlienka tohto poriadku sa stala v r. 1948 v západnom Nemecku základom hospodárskej a sociálnej politiky. Rozvoj koncepcie sociálneho trhového hospodárstva. Hodnotové predstavy tejto koncepcie. Výstavba a spôsob fungovania sociálneho trhového hospodárstva.