Odbory pod mikroskopem. Sociologové mapují názory a postoje odborářů. - Kudernatsch, M.
Empirické výskumy Sociologického ústavu ČSAV umožňujú charakterizovať postoje občanov k odborom a vnímanie úlohy odborov ich členmi. Rozbor podoby a zloženia členskej základne. Základné typy postojov k odborom: typ aktívnych "ľavicových" prívržencov; typ pasívnych "ľavicových" prívržencov; typ principiálnych odporcov a typ intelektuálnych odporcov.