Patero pro odbory. Koncepce a procedury kolektivního vyjednávání v SRN. - Kociánová, H.
Charakteristika jednotnosti odborového hnutia v západných spolkových krajinách. Kolektívne vyjednávanie v SRN spočíva na princípe slobodného združovania a tarifnej autonómie. Delenie kolektívnych zmlúv na rámcové a bežné. Príklad vyjednávacej procedúry najväčšieho odborového zväzu IG Metal. Možnosti využitia skúseností nemeckých odborov v ČSFR.