Skandinávský experiment: malé pracovní skupiny.
Malé pracovné skupiny, alebo "škandinávska organizácia práce" sa presadili vo Švédsku, Nórsku a Fínsku. Malé pracovné skupiny pomohli prekonať mnohé problémy, získalo sa mnoho nových skúseností, znížila sa absencia a fluktuácia, ľudia lepšie navzájom vychádzajú, v práci vládne spokojnosť. Predstavujú pokročilejšiu formu práce. V konkurencii s dravými formami západného priemyselného spôsobu však obstáli iba čiastočne. Výkon sa nedá nahradiť uspokojením z práce.