Spotrebné koše a životné minimum. - Tonhauserová, A.
Sprievodným znakom transformácie ekonomiky je zvyšujúca sa diferenciácia príjmov. Vzniká nevyhnutnosť určiť hranicu životného minima a identifikovať ohrozené skupiny obyvateľstva. Metódy stanovenia životného minima a spotrebného koša. Kvantifikácia minimálneho spotrebného koša v rámci výskumného projektu VÚPSV a porovnanie jeho hodnôt s hodnotami zákonom stanoveného životného minima.