Innovation et création d'emplois: le rôle respectif des emplois d'entrainement et des emplois d'accompagnement. - Vimont, C.
Vývoj zamestnanosti vo Francúzsku a vo vyspelých krajinách v 70. rokoch a jej problémy. Dva modely blokovania zamestnanosti a expanzie. Model rastu zamestnanosti. Prechod z priemyselného modelu na trhový. Význam technológie. Ako vytvoriť novú dynamiku zamestnanosti. Americký príklad zamestnanosti a jej princípy. Situácia vo Francúzsku. (Chroniques d'actualité de la SEDEIS 1991, č.9).