Sociálne aspekty zamestnanosti a stimulácie tvorby nových pracovných príležitostí v poľnohospodárstve na Slovensku. - Buchta, Stanislav
Empirický prieskum zamestnanosti a tvorba nových pracovných príležitostí v poľnohospodárskych podnikoch SR v regiónoch. Regionálna diferencovanosť nezamestnanosti a jej rast v oblastiach neintenzívneho poľnohospodárstva a štátnych organizáciách. Vznik nových pracovných príležitostí mimo poľnohospodárstva a vo finalizácii poľnohospodárskych komodít. Problémy rekvalifikácie a výchovy učňovského dorastu.